Sandplay

Sandplay on terapiamuoto, joka perustuu brittiläisen lääkärin Margaret Lowenfieldin non-verbaaliin kommunikaatioon lasten kanssa. Metodia on myöhemmin kehittänyt sveitsiläinen jungilainen terapeutti Dora Kalff. Kalffin lähtökohtana on Jungin näkemys, jonka mukaan kädet löytävät ratkaisun sellaisiin ongelmiin joiden kanssa mieli vielä painiskelee.

Sandplay on C.G. Jungin psykologisiin periaatteisiin perustuvaa luovaa psykologista työskentelyä käsillä. Sandplayssa asiakkaat toteuttavat sisäisiä fyysisiä ja psyykkisiä kuviaan hiekan, veden ja symbolisten miniatyyriesineiden avulla vapaassa ja turvallisessa ympäristössä, jonka terapiasuhde ja hiekkalaatikko muodostavat. Hiekkalaatikkoon syntyvät Sandplay kuvasarjat muodostavat dialogin, jota käydään asiakkaan tiedostetun ja tiedostamattoman psyyken osien välillä. Tämä prosessi aktivoi henkilön eheytymisen ja persoonallisuuden kasvun.

Terapeuttisena metodina Sandplayta voidaan käyttää menestyksekkäästi sekä lasten että aikuisten kanssa. Sandplayta voidaan soveltaa myös pariterapiana. Sandplayta voidaan käyttää verbaalisen psykoterapian lisänä Anne-Charlotte Söderströmin vastaanotolla Helsingissä.

Ota yhteyttä